Εκθεση Δημοσθένη Δαββέτα στο Παρίσι

Έκθεση Δημοσθένη Δαββέτα στο Παρίσι

expar01

In the darkness snogging © Demosthenes Davvetas

Ποιητής, συγγραφέας, ζωγράφος και περφόρμερ, o Δημοσθένης Δαββέτας δημιουργεί έναν διάλογο σε διάφορες δημιουργικές μορφές, εμπνευσμένος από τη σκέψη του αρχαίου ποιητή Σιμωνίδη που έλεγε:

« Η ποίηση είναι μια ζωγραφική που μιλάει και η ζωγραφική είναι σιωπηλή ποίηση » 

Ο Δημοσθένης Δαββέτας πειραματίζεται σε τρεις διαστάσεις, την ποίηση, την φωτογραφία και την ζωγραφική, όπου η κάθε μια φέρει τη δική της λειτουργία δημιουργώντας έτσι ένα πολυμορφικό έργο.

expar02

Αρχικά, ο Δημοσθένης Δαββέτας με την ποίηση δημιουργεί μια ηχώ σε αυτό που απεικονίζει η φωτογραφία. Στην συνεχεία, με τη φωτογραφία του καλλιτέχνη (όπως Warhol, Basquiat) εστιάζει στην απεικόνιση του πραγματικού. Και τέλος, με την ζωγραφική αποκαλύπτει την καλλιτεχνική του πλευρά, μέσα σ’ ένα έργο αφηρημένο, σιωπηλό, και άκρως ενδιαφέρον.

expar03

Για την έκθεση » Φωτο-γραφίες » του αφιερώθηκε για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό Σπίτι της Φωτογραφίας, όπου εκεί ο Δημοσθένης Δαββέτας παρουσιάζει μια σειρά από φωτογραφικά έργα ζωγραφισμένα στα οποία δίνει μια νέα διάσταση, και ένα νέο βάθος που αντανακλούν το βαθμό του καλλιτεχνικού του πεδίου .

 

http://www.mep-fr.org/evenement/demosthenes-davvetas/