Ο Μακρον λεει ΟΧΙ στο πολιτικο Ισλαμ (Ελεύθερος Τύπος 08.10.2020)

Ο Μακρον λεει ΟΧΙ στο πολιτικο Ισλαμ.
Πριν λίγες μέρες, σε ένα βαρυσήμαντο διάγγελμα του, υπό μορφή συνέντευξης Τύπου προς τον Γαλλικό λαό, ο Εμανουελ Μακρόν,ανακοίνωσε το νέο νομοσχέδιο του ,εναντίον του ισλαμισμού και των αποσχιστικων,αντιδημοκρατικών του τάσεων. Η σοβαρότητα του ύφους και της χρήσης των λέξεων του Γάλλου προέδρου, εντυπωσίασε όλους αυτούς τους ως τώρα ” προοδευτικους” . Αφορμή για το νομοσχέδιο η αν θέλετε, η αφορμή για το ποτήρι που ξεχείλισε, ήταν η πριν μια εβδομάδα τρομοκρατική ενέργεια ενός νεαρού Πακιστανου, ( βρέθηκε με τα ασυνόδευτα στην Γαλλια) ,ο οποιος , την ίδια μέρα της επετείου της τρομοκρατικής ενέργειας στο περιοδικό Charlie Hebdo, αλλά και την ίδια περίοδο διεξαγωγής της δίκης των τρομοκρατών, χτύπησε δολοφονικά με μαχαίρι δημοσιογράφους, που βρίσκονταν στο ίδιο σημειο με το περιοδικό.
Εν μέσω covid 19,ο Γάλλος πρόεδρος κατάλαβε επιτέλους, έστω κι αργά, ότι η ως τώρα εξήγηση των τρομοκρατικών πράξεων, ότι δηλαδή τις διέπραξαν άτομα μεμονωμένα που ήταν απλά ψυχικά διατεταγμένα, δεν ισχύει πλέον. Δεν είναι ικανό επιχείρημα να προστατεύσει τους πολίτες από έναν ανεξέλεγκτο θεολογικό φανατισμό.
Γιατί αυτό που κατάλαβε ο Μακρόν, όπως κι όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι που δεν έχουν εγκλωβιστεί σε ιδεολογικά όρια, είναι ότι, ακόμη κι όταν ένας μόνος του ,ο οποιοσδήποτε φανατικός, έστω και μη οργανωμένος, ισλαμιστής πιστός, χτυπNo photo description available.

 

ήσει δολοφονικά, οποιονδήποτε τρόπο, το κάνει στο όνομα όλων των ισλαμιστών. Δεν χρειάζεται να’χει πάρει διαταγή από κάποιον αρχηγό τρομοκρατικής ομάδας. Δρα ως να’χει “ηθική διαταγη” να δράσει, όταν ο ίδιος το κρίνει,για να δολοφονήσει.Σαν να υπάρχει μια απρόσωπη εσωτερική φωνή που του λέει ” χτύπα τωρα”.
Κι αυτήν την πραγματικότητα την κατάλαβε επιτέλους ο Μακρόν. Το είπε άλλωστε ανοιχτά,δίχως περιστροφές, στο διάγγελμα του. Το νομοσχέδιο στρέφεται εναντίον του Ισλαμισμου. Ξεκάθαρες κουβέντες. Προς μεγάλη επιτέλους χαρά όσων, μεταξύ αυτών κι εγώ, πιστεύαμε ότι ο ιδεολογικός φανατισμός των ισλαμιστών δεν λύνεται με αντιψυχιατρικες συνταγές, η ανοχή.
Τι προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος;
Εκτός από σκληρές ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους, το Γαλλικό κράτος θα εκλεγει πλέον τους ιμάμηδες, δεν θα δέχεται την λειτουργία των πολιτιστικών κέντρων ισλαμικού περιεχομένου που χρηματοδοτούνται από ξένες χώρες, δε
ν θα επιτρέπει καμμία ισλαμική εκπαίδευση που δεν θα ελέγχεται από το Γαλλικό κράτος. Τελειώνουν επίσης η κατ’οικον προσωπικη εκπαίδευση, ισλαμικών οικογενειών η ακόμη τα ιδιωτικά ισλαμικά σχολεία που δεν θ’ακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών του υπουργείου Παιδείας. Ολα δε τσ παιδια στο γαλλικο εδαφος απο 3 χρονων θα πηγαινουν υπχρεωτικα σε κοσμικο σχολειο με κοσμικη εκπαιδευση.
” Όχι στο πολιτικό Ισλαμ” τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος σημειώνοντας ” όποιος θέλει να πιστεύει δικαίωμα του. Όμως όχι να κάνει προπαγάνδα πολιτικής νίκης του Ισλάμ εναντίον της Δημοκρατίας”.
Σημαντικές κουβέντες κι αποφάσεις εναντίον κάθε αποσχισ
τικης αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, εναντίον του ” separatisme”όπως επανέλαβε ο Μακρόν..
Επίθεση λοιπόν, πρακτική, πολιτιστική,ιδεολογική σε κάθε μορφή κλειστού ” κοινοτισμου” , η φανατικου ισλαμισμου ,που οδηγεί σ’αποσχιστικες κοινωνικές τάσεις κι απειλεί τις δημοκρατικές αξίες.
Και κυρίως, επίθεση εκπαιδευτική. Στέλνονται καθηγητές στα σχολεία που υπερισχύει το ισλαμιστικο στοιχείο, οι οποίοι έχουν ως καθημερινή αποστολή, την εκπαίδευση των μαθητών στις αξίες και τα θεμέλια της Δημοκρατίας. Συνολική, συλλογική κινητοποίηση κηρύσσει το Γαλλικό κράτος εναντίον κάθε σκοταδιστικής η ανελευθερης πτυχής του Ισλαμισμου. Μια κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά μεθοδικά κι οργανωμένα με στόχο την πρακτική και πολιτιστική προστασία της Δημοκρατίας. Πάνω Απ’ Όλα λοιπόν η εκπαίδευση, η παιδεία.
Η Γαλλία, πίστη στις δημοκρατικές ευρωπαϊκές αξίες, ξαναχτύπησε δυνατά και στοχεύει τις ρίζες του φανατισμού και του ισλαμισμού ,δίχως ανοχή.
Ναστε σίγουροι ότι μετα από αυτό το νομοσχέδιο θ’ ακολουθήσουν με ανάλογους νόμους κι άλλα Ευρωπαϊκά κράτη. Η Ευρώπη πρέπει να προστατευτεί από το πολιτικό Ισλάμ. Η Δημοκρατία εξάντλησε πλέον κάθε ανοχή απέναντι σε φανατικούς, που το παίζουν κακομοίρηδες ,εκμεταλλεύονται την δημοκρατική ευαισθησία, διεισδύουν στα κράτη και στις δομές τους (” μέχρι κι αστυνομία και στρατό η άλλες ευαίσθητες δημόσιες υπηρεσίες ” είπε ο Γάλλος προεδρος) και με την πρώτη ευκαιρία, την πληγώνουν θέλ
οντας να την σκοτώσουν.
Δημοσθένης Δαββετας Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης ,ποιητής,εικαστικός,γεωπολιτιστικος αναλυτής.